Korpa

Vaša korpa je prazna

NEGA KOŽE PREKO NOĆI

SJAJNA KOZA PREKO NOCI
lepota

NEGA KOŽE PREKO NOĆI

ULJA ZA KOŽU

Napravite mešavinu ulja za lice koja prijaju vašoj koži. Uzmite 10ml ulja od jojobe i u njega dodajte 1 kap ulja od lavande i 1kap ulja of frankincense i umasirajte u lice, vrat i dekolte pre spavanja. Lavanda ima sedativna svojstva i poboljšava san, ali je istovremeno i tonik za kožu. Frankincense se koristi za obnovu i oporavak kože pa je idealno za korišćenje pre spavanja.

CIRKADIJALNI RITAM

San morate uskladiti sa cirkadijalnim ritmom. Vaši hormoni se luče u skladu sa ritmom prirode i kada narušite taj ritam dolazi do nastanka brojnih disbalansa i bolesti. Cirkadijalni ritam je naš biološki sat smešten u mozgu, on kontroliše  metabolizam svih organa i tkiva, uključujući regeneraciju epidermisa. Kako biste bili sinhronizovani sa prirodnim ritmom u krevet idite u 22h, bez kontakta sa digitalnim uredjajima poput tableta, mobilnih telefona i računara jer če poremetiti lučenje najvažnijeg hormona tokom sna-melatonina.

SPAVAJTE NA LEDJIMA

Ako želite da izbegnete izborano lice koje pokazuje na kojoj strani spavate pokušajte da spavate na ledjima uz adekvatnu potporu za vašu kičmu koja se stavlja ispod kolena u vidu par jastuka.

SVILENA JASTUČNICA

Jedan od najednostavnijih načina da smanjite broj bora na licu jeste kupovina svilene jastučnice jer mekši materijali smanjuju trenje sa kožom što se posebno primećuje kod neštostarijih osoba kod koji se javio problem sa tonusom

1 ORAH NA DAN

Pojedite orah u toku dana ili predveče jer orasi sadrže omega masne kiseline i antioksidanse, neophodne vašoj koži. Isti sastojci se mogu pronaći u masnoj ribi pa je i ona predlog za lepšu i zdraviju kožu.

ČISTO LICE

U krevet iditi čistog lica, bez šminke. Šminku skinite uz pomoć balzama ili ulja i toplog peškira a nakon toga primenite klasičan čistač koji ima Ph uskladjen sa vašom kožom.

OVLAŽIVAČ

Dehidratacija je glavni neprijatelj sjajne i blistave kože, pa je preporučljivo da u sobi u kojoj spavate imate keramičku posudu sa vodom koju stavite na radijator. Voda koja isparava vlaži vazduh u prostoriji u kojoj se nalazite i sprečava suvoću kože i sluznica.

PODOČNJACI

Izbegnite jutarnje podočnjake spavanjem na uzdignutom uzglavlju. Gravitacija će pomoći da limfni sistem ispumpa toksine tako da ćete imati svež izgled kada ustanete. 

MINERALI

Kada vaše telo snabdete potrebnim vitaminima i mineralima u toku dana, noću se ćelije obnavljaju. Pred spavanje možete koristiti magnezijum, glicin i višnje koje sadrže melatonin. 

Read more

PROLEĆNA PARA ZA LICE
lepota

PROLEĆNA PARA ZA LICE

Sastojci za 1 primenu: Listovi i cvetovi 3 maslačkaListovi i cvetovi 3 broćikeListovi i cvetovi  3 bele koprive4 kapi esencijalnog ulja grejpfruta Stavite maslačak, broćiku, koprivu u posudu i ...