Korpa

Vaša korpa je prazna

Letnji tart od trešanja

Letnji tart od trešanja
dezert

Letnji tart od trešanja

Satojci:

Kora

150g putera
1 jaje
95g šećera u prahu
30g samlevenih badema
250g brašna

Krem od vanile

500 mleka
4 žumanceta
40g šećera
40g kukuruznog skroba
30g putera
1 štapić vanile

Krem od pekana

50g pekan oraha
1 jaje
25g šećera
50g putera

Ostalo

150g džema od trešanja
500g trešanja
listići svežeg estragona ili nane

Uputstvo:

Za koru umutiti puter sa prah šećerom i samlevenim bademima. Dodajte jaje i nastavite da mutite. Dodajte brašno i mutite dok ne dodjete do galtke konzistencije. Držati na hladnom mestu do upotrebe.

Za krem od vanile zagrejati na šporetu mleko sa štapićem vanile, prethodno prepolovoljenim i odvojenim semenkama koje zajedno stavljate u šerpu. Umutite 4 žumanceta sa prah šećeom i kukuruznim skrobom, prelijte vrelim mlekom uz mešanje pa vratite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne krem.

Za krem od pekana pomešajte samlevene pekan orahe sa šećerom, dodajte puter, jaja i umutite u krem.

Kalup za tart obložite pek papirom, izrolajte koru, ubacite u rernu zagrejanu na 170C na 10 minuta. Zatim izlijte pekan krem i pecite još 15 minuta. Kada se ohladi razmažite krem od vanile, premažite džemom od trešanja i poredjajte polovine očišćenih trešanja i estragon ili nanu.

 

Read more

Glow smuti
recept

Glow smuti

Sastojci: 1 banana 220g jagoda50g badema40g organskih ovsenih pahuljica bez glutena1 kašika lanenog semena260g mleka po izboru*130g jogurta po izboru* *organskog mleka ili biljnog mleka i jogurta U...

Vitamin D i sunčanje
zdravlje

Vitamin D i sunčanje

Vitamin D je steroidni hormon. Pripada grupi liposolubilnih vitamina. On učestvuje u regulaciji brojnih procesa u organizmu čoveka poput regulacije krvnog pritiska, rasta ćelija, zdravlja kosti, ba...